Назад

Нормално е не само преди, но и след раждането да имаш нужда от помощ и грижа. Дулата може да е част от твоя кръг за подкрепа. В периода след раждането, тя може да ти даде много информация, емоционална подкрепа и практическа помощ за кърменето, възстановяването и грижите за бебето в първите седмици.

Някои от начините, по които аз бих могла да те подкрепя след раждането:

  • можем да обсъдим подробно раждането и да отработим заедно емоциите, свързани с него. Споделянето на преживяното и разговорът за това как се чувстваш (и защо!) са изключително важни;
  • можем да поговорим за това как се възстановяваш и да ти дам идеи кое може да помогне по време на този период;
  • мога да ти помогна с началото на кърменето;
  • мога да дам информация (немедицинска) за грижи за здраво бебе: кое е нормално и на кое би трябвало да обърнем внимание;
  • мога ‘просто’ да съм приятелското присъствие, от което имаш нужда. В някои случаи това никак не е малко.

Пакетът “След раждането” включва 1 среща (лична – домашно посещение, или онлайн видео разговор или телефонен разговор), в рамките на до 2 часа. Ще обсъдим всички твои въпроси по гореизброените теми. Към пакета е включена и подкрепа по чат (10 дни), която може да започне и преди срещата. Ще работим по евентуални затруднения, които срещаш с кърменето, физическото и емоционалното си възстановяване след раждането, или с практични въпроси от ежедневието с малко бебе.

Цената на пакет „След раждането“ е 80 лева. Пакет от три такива посещения или онлайн срещи е на цена 190 лева и включва подкрепа по чат до 14 дни след последната среща.

При необходимост от повече часове или регулярен ангажимент ще ти предложа индивидуален ценови пакет.

Можеш да се свържеш с мен тук (Фейсбук страничката ми) или на на 0885 210 764, или да попълниш заявката по-долу.

Моля опиши накратко основните си въпроси / притеснения, както и от какъв тип услуга имаш нужда.

Важно: Във всички мои дула услуги (дула за раждане, дула до болницата и виртуална дула) има включена подкрепа след раждането, която обикновено е в рамките на едно едночасово посещение.

Също важно:

Зная колко ти е трудно и определно не искам да добавям ненужен стрес към ежедневието ти с новородено бебе. Затова моля те не пускай прахосмукачка само защото ще дойда, не мий чиниите и не разтребрай. Използвай всяка възможност, която имаш за почивка и сън. Наистина не ми е важно кога последно си мила косата си… За мен е важно да се адаптираш спокойно към майчинството и да общуваш и опознаваш бебето си.

Едно от любимите ми неща е да отида на домашно посещение и майката и бебето да са сгушени на дивана, във фотьойла или леглото, в най-удобните си дрехи, с любимата напитка и закуска на мама наблизо…