Назад

Все по-често жените предпочитат или пък се налага да получават подкрепа от мен по различни електронни канали. Когато през пандемията дулите започнахме да предлагаме тази услуга, усещането беше странно. Но постепенно стана ясно, че този тип услуга има предимства. Например мога да те подкрепям ако живееш в друго населено място, говорим си от уюта на дома, мога да съм ‘до теб’ в случаи, когато физически няма такава възможност.

Ако все пак предпочиташ традиционна присъствена подкрепа от дула, разгледай тук описание на услугата “Дула за раждане“.

И така, какво представлява виртуалната дула подкрепа?

Най-общо, 2 видео срещи по 1 час преди раждането, изготвяне на план за раждането, подкрепа по чат в периода до раждането ако имаш допълнителни въпроси, подкрепа до 12 часа по време на самото раждане, още 1 видео среща с продължителност 1 час след раждането и подкрепа по чат до 5 дни след тази среща.

Обикновено избираш своята дула и се срещаш с нея преди раждането. При виртуална услуга тази среща е по телефон, скайп, месинджър или друга удобна платформа. Ще направим 2 срещи по 1 час, препоръчително с таткото. По време на тези срещи ще ти помогна да изготвиш своя план за раждането и ще обсъдим всякакви въпроси, които те интересуват във връзка с физическата и емоционалната подготовка за посрещане на бебето. Например: етапите на раждането, справяне с болката, водене на трудни разговори в болницата, първите часове с бебето…

Опитът ми е, че след като сме се срещнали един или два пъти, често жените имат допълнителни въпроси, тъй като сме обсъждали някои доста нови за тях неща. Затова реших, че е важно да предоставя възможност за продължаваща комуникация с мен по чат. Ще отговарям на въпросите ти (по чат) при първа възможност, за да ти помогна да се подготвиш възможно най-добре за предстоящото събитие.

Когато започне раждането, аз ще съм на линия в платформата, която предварително сме избрали. Ще ти оказвам емоционална подкрепа, ще ти давам информация и идеи за справяне. Ако има нужда, ще ти обяснявам какво и защо се случва по време на раждането, какво да очакващ…Ще пподдържам връзка и с таткото, ако желаете. Ще съм на линия до 12 часа по време на раждането ако имаш нужда от мен.

След раждането ще направим още една виртуална среща в рамките на 1 час. Тогава мога да Ви подкрепя за началото на кърменето, да обсъдим раждането, да поговорим за това, което предстои, или за друго, което имате нужда да обсъдим.

След тази среща ще съм на линия за въпроси по чат в продължение на 5 дни, защото често се налага да доизясним някои от нещата, които сме обсъждали.

Цената на пакет „Виртуална дула“ е 190 лева. Плаща се предварително, като информация за плащането има във въпросника, който ще ти изпратя. Ако имаш нужда от допълнителни часове преди или след раждането, или искате някаква модификация на пакета, ще обсъдим варианти.

Можеш да се свържеш с мен тук или на на 0885 210 764.

Разкази на някои от жените, които съм подкрепяла виртуално:

Как родих със сестра си

Можеш!

Твоето раждане, твоите решения

Ако имаш още въпроси, можеш да ми пишеш и през тази форма за контакт:

Моля опиши накратко основните си въпроси / притеснения, както и от какъв тип услуга имаш нужда.

Дулите сертифицирани от Childbirth International преминават курс от около 150 часа обучение. (Уточнение: освен сертифицирана дула, аз съм и сертифициран инструктор по подготовка за раждане към същата организация, тоест общо съм преминала близо 300 часа обучение). 

Всички професионалисти, обучаващи се и сертифицирани от Childbirth International спазват етичния код на организацията.